PVH (Tommy Hilfiger/Calvin Klein) huurt campus in Houthavens Amsterdam (ca. 30.000 m²)

PVH Europe betrekt in 2018 nog twee te realiseren creatieve bedrijfsgebouwen in de Houthavens. Op 1 juni dit jaar werd al het door Heren2 ontwikkelde kopgebouw aan de Danzigerkade in gebruik genomen. Dit gebouw van 13.000 m² naar ontwerp van MVSA Architects is 12 verdiepingen hoog en vormt een landmark langs het IJ.

Daar komen nu nog twee gebouwen bij, waarvan de laagbouw 4.500 m² en de hoogbouw 11.700 m² zal zijn. In een campus-achtige opzet zullen hier alle bedrijven die onderdeel zijn van de PVH Europe, waaronder Calvin Klein en Tommy Hilfiger, worden samengevoegd. MVSA  Architects is ook voor de nieuwe gebouwen als architect betrokken.

De Danzigerkade 150, welke inmiddels is opgeleverd, telt twaalf verdiepingen bestaande uit kantoorruimten, showrooms, een restaurant en een dakterras. De Danzigerkade 125 is een complex van vier vierdiepingen met een atrium en verschillende groene dakterrassen.

Het derde gebouw, Danzigerkade 95, is het sluitstuk en bestaat uit tien verdiepingen met kantoorruimten en een sky lounge die een spectaculair uitzicht biedt over de campus en de stad.

Roberto Meyer van MVSA: “We hebben voor de PVH Campus in de Houthavens drie gebouwen ontworpen die ieder een eigen identiteit hebben, maar wel een sterke synergie met elkaar aan gaan. De ontwerpen brengen eenheid in diversiteit op deze unieke locatie. Ze vormen een weerspiegeling van de verschillende ondernemingen van PVH.”

De Houthavens, voorheen een Amsterdams gebied met een industriële geschiedenis, beslaat de oevers van het IJ en vormt een state-of-the-art culturele en creatieve omgeving. Een dynamische havensfeer ontmoet het gevoel van onafhankelijkheid, dat wordt geboden door het omliggende water, waarin de hotspot voor de creatieve industrie weerspiegeld wordt. Hier hebben zich al vele bedrijven gevestigd, waaronder Dedato Architecten en Aegis. Inmiddels kent de Houthavens ook haar eigen theater Theater Amsterdam, waar het toneelstuk over Anne Frank wordt opgevoerd en bedrijven evenementen kunnen organiseren. Ook horecagelegenheden nemen in aantal toe. De bouw van twee Marriott hotel formules (Moxy en Residence Inn) is reeds ingezet. Het Houthavengebied is een goed bereikbare creatieve hub en bovenal een toekomstbestendige en stimulerende werkplek met schitterende uitzichten over het IJ en het Westelijk Havengebied

Heren2 is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de Houthavens. Patrick Virginia van Heren2: “Wij zijn bijzonder trots samen met PVH deze ontwikkeling te mogen realiseren. Het creatieve karakter van PVH is ook voor ons een bron van inspiratie. Wij krijgen zo een veel beter gevoel voor wat huurders vandaag de dag willen. Niet alleen wat de te huren ruimtes zelf betreft, maar ook wat zij verlangen aan duurzaamheid, invulling van de publieke ruimte en wat de eisen van vandaag zijn op het gebied van faciliteiten. Omdat wij niet alleen ontwikkelen, maar ook alle gebouwen in eigendom houden, is het voor ons van belang dat het gebied langdurig aantrekkelijk blijft. Daarom is luisteren naar je huurders van essentieel belang.”

Appelhoven Vastgoedadviseurs adviseerde ook hier weer PVH Europe.