Projectontwikkelaar DimensieVier herontwikkelt Heilig Hartkerk in Breda en verhuurt eerste ruimten

Op 8 mei 2014 zijn de overeenkomsten getekend door WoonZorg Nederland (verkoper) en DimensieVier (koper/ontwikkelaar) voor de Heilig Hartkerk, gelegen aan de Baronielaan te Breda. Hiermee is een duurzame ontwikkeling gestart van zowel een transformatie van de kerk naar verschillende functies en voorts zal er direct naast de kerk een woongebied ontstaan op het terrein van de ROC praktijkschool. Lange tijd dreigde voor de neogotische kerk van Van Genk, een Rijksmonument, niets anders dan sloop.

Het plan van DimensieVier voor de herontwikkeling van de kerk voorziet onder meer in
575 m² fitness ruimte waar inmiddels een huurder voor gecontracteerd is. Verder is er 700 m² ruimte voor een restaurant dat gehuurd zal worden door Savelberg, 750 m² kleinere kantoorunits en een ontmoetingsruimte voor de buurt. In de pastorie is 500 m² verhuurd aan het kinderdagverblijf CompaNanny.

Op de plek van de voormalige praktijkschool komt een centrale groene ruimte met 40 appartementen met een duurzame energiehuishouding en zorg. Auto’s voor zowel de kerk als de woningen worden geparkeerd in een ondergrondse parkeergarage die over 138 parkeerplaatsen beschikt. Het gehele gebied is energie neutraal en het plan heeft een BREEAM NL score van 5 sterren (outstanding).

Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft de belangen van DimensieVier behartigd.