Particuliere belegger koopt zeer duurzaam kantoorgebouw van Imtech te Eindhoven

Een particuliere belegger heeft het kantoorgebouw gelegen op het bedrijventerrein Driehoeksbos aan de Furkapas 1 te Eindhoven gekocht van Imtech N.V.. Het object is door Imtech ontwikkeld en per 1 september 2010 opgeleverd. Het gebouw heeft een metrage van circa 2.600 m² kantoorruimte, circa 1.400 m² bedrijfsruimte en 93 parkeerplaatsen. Het object wordt 15 jaar gehuurd door Imtech N.V. De koopsom bedraagt 8.300.000,- euro vrij op naam.

Het gebouw voldoet aan alle hedendaagse duurzaamheid criteria zoals warmte koude opslag, klimaat plafonds, HR warmte terugwinning, verwarming en koeling. Tevens worden er tal van energie- en waterbesparende zaken toegepast waaronder het doorspoelen van toiletten door middel van water dat op het dak wordt opgevangen. Dit alles resulteert in een zeer goede EPC norm en een excellente Dutch Green Building Council (DGBC) score. De beoordelingswijze is een directe afgeleide van de Engelse BREEAM richtlijn.

Imtech N.V. werd geadviseerd door Cresco Vastgoed. Van Steenveldt Vastgoedpartners B.V. heeft de financiering voor de koper georganiseerd. Appelhoven Vastgoedadviseurs behartigde de belangen van de koper bij deze transactie.