Particuliere belegger koopt twee kantoorgebouwen in Barneveld

Een particuliere belegger heeft onlangs twee kantoorgebouwen te Barneveld gekocht van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zorg (SBZ). De objecten zijn gelegen aan de Koolhovenstraat 1 De Boog en de Koolhovenstraat 2 De Toog. De objecten hebben een totaal metrage van circa 5.300 m² en er behoren ongeveer 130 parkeerplaatsen bij de objecten. De gebouwen zijn onder andere verhuurd aan MPL Beveiliging, Deloitte, Adec Nederland (voormalige Twentsche Kabel) en Cooster Coaching Accountants. De koopsom bedroeg circa 8 mln euro.

De koop van de objecten te Barneveld is onderdeel van een grotere portefeuilletransactie van 11 objecten met een totaal beleggingsvolume van circa 105 mln euro. Het merendeel van deze portefeuille is begin 2010 getransporteerd en bestaat uit woningen en winkels. Het object te Barneveld is conform de bepalingen in de koopakte later geleverd.

Op juridisch vlak adviseerde Loyens&Loeff de verkoper en Baker Mckenzie adviseerde de koper. Cushman & Wakefield was als adviseur namens SBZ betrokken bij deze transactie Appelhoven Vastgoedadviseurs adviseerde de koper.