Nieuw kantoor Calvin Klein Amsterdam (ca. 13.000 m²)

Calvin Klein (PVH Europe) zal in het eerste kwartaal 2016 het in aanbouw zijnde gebouw Porcellis aan de kop van de Houthavens in Amsterdam betrekken. Het gebouw bestaat uit ca. 13.000 m² kantoren en showrooms. Heren2 zal kantoor ontwikkelen.

PVH en is één van de grootste lifestyle bedrijven van de wereld met een omzet van meer dan 8 miljard USD. PVH voert naast Calvin Klein o.a. de merken Tommy Hilfiger, Arrow en Speedo.

Het gebouw is een ontwerp van MVSA architects. Volgens Roberto Meijer van MVSA architects is het ontwerp tijdloos, functioneel en stijlvol; het licht voorover hellende gebouw van 11 verdiepingen kent een dynamiek en iconische uitstraling die horen bij deze unieke locatie aan het IJ.

Appelhoven Vastgoedadviseurs adviseerde PVH Europe in deze transactie. Volgens Pim Appel van Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft Calvin Klein gekozen voor dit gebouw omdat gebied en gebouw creativiteit en dynamiek uitstralen. ‘MVSA heeft een duurzaam en spectaculair gebouw ontworpen met veel lichtinval, brede terrassen en vloervelden met veel vrije hoogte. Er verrijst in 2016 een landmark gebouw aan het IJ van internationale allure die perfect past bij het imago van het internationaal vermaarde modehuis Calvin Klein.

Eerder adviseerde Appelhoven Vastgoedadviseurs PVH voor haar onderdeel Tommy Hilfiger bij de heronderhandelingen en uitbreidingen van hun kantoorruimte in Amsterdam. Alles bij elkaar betrof dit ca. 14.000 m² kantoorruimte.