Meyer en Van Schooten achitecten verlengt haar huurovereenkomst in gebouw A-Factorij

Meyer en Van Schooten Architecten (MVSA) heeft onlangs in gebouw A-Factorij haar huurovereenkomst verlengd met 5 jaren op basis van marktconforme voorwaarden. MVSA huurt circa 1.328 m² kantoorruimte en 9 parkeerplaatsen. MVSA is een architectenbureau dat bekend staat om hun heldere, consistente en innovatieve ontwerpen. Zij hebben o.a. het kantoorgebouw van de ING Group langs de A10 in Amsterdam ontworpen. MVSA heeft diverse architectuurprijzen gewonnen.

Onlangs heeft Solidiam N.V. het gebouw A-Factorij van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Zorgverzekeraars gekocht.Het kantoorgebouw ligt binnen de ring A10 op het industriegebied de Schinkel in het verlengde van de Zuidas in Amsterdam. Het gebouw heeft een totaal verhuurbaar metrage van 11.850 m² kantoorruimte en 137 parkeerplaatsen. De acht huurders van het kantoorgebouw hebben een ding gemeen, creativiteit. Huurders zijn o.a. Ogilvy, 20th Century Fox, etcetera, Meyer en Van Schooten Architecten en Proud Design. De gemiddelde huurtermijn bedraagt circa 5 jaar en de totale huurstroom is circa 2,2 miljoen euro. In 2002 is de A-Factorij, een voormalige fietsfabriek, volledig gerenoveerd. Dit in een trendy en ruimtelijke stijl en met noemenswaardig veel lichtinval en veel buiten ruimten. Daarnaast zijn er drie torens met loft kantoren aanwezig.

In deze transactie is de verhuurder Solidiam N.V. geadviseerd door Appelhoven Vastgoedadviseurs. Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft Solidiam N.V. ook geadviseerd medio 2011 bij de verwerving van dit object.