Koopovereenkomsten verkoop BAT Zevenaar zijn getekend

De transactie ten aanzien van het BAT terrein te Zevenaar (12 hectare) is onlangs door ondertekening van de koopakten afgerond. Dit BAT terrein is bekend in de markt als het Turmac terrein.

British American Tobacco (BAT) verkoopt dit terrein inclusief circa 40 gebouwen aan twee partijen. De Gemeente Zevenaar koopt het voormalige Turmac hoofdkantoor, Huize Rijck en een grote productieloods van 7.500 m² waar tal van publieke functies in zullen komen. Tevens zal het Gemeentehuis naar deze locatie verhuisd worden. Planning is dat het nieuwe Gemeentehuis daar begin 2015 opgeleverd wordt.

De Klok Groep uit Druten en Solidiam uit Amsterdam kopen het overige terrein en de overige opstallen.

Tegelijkertijd is het huidige gemeentehuis verkocht aan de Klok Groep en Solidiam. Voor deze gronden en gebouwen zal het bestemmingsplan aangepast moeten worden. Er zal op het BAT terrein over een aantal jaren (vanaf 2020) een nieuwe woonwijk met aanverwante functies ontwikkeld worden en het huidige Gemeentehuis wordt herontwikkeld naar een winkelcentrum, eventueel in combinatie met horeca, appartementen en een hotel.

Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft de transactie namens BAT begeleid.