Corum verkoopt hoofdkantoor Zeeman in Alphen aan den Rijn

Corum Asset Management heeft namens het vastgoedfonds Corum Origin De Schans 15 in Alphen aan den Rijn verkocht aan een internationale, private belegger.

De Schans 15 is als sinds 1980 het hoofdkantoor van Zeeman. Het object bestaat uit ca. 41.000 m² bedrijfsruimte en 5.000 m² kantoor. In 2016 heeft Corum in een sale & lease back het object verworven van Zeeman en is in nauwe samenwerking tussen Zeeman en Corum het gehele object gerenoveerd. 

Naast uitbreiding van het kantoor is er onder andere een nieuwe parkeergarage gebouwd, zijn nieuwe gevelpanelen geplaatst en zijn er ruim 6.700 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de bedrijfsruimte om het pand nog duurzamer te maken.

Verkoper Corum Origin, en het fonds Corum XL, zijn gediversifieerde fondsen met spreiding in verschillende locaties, sectoren en valuta’s. Het actieve management van Corum Asset Management dat zij verzorgt voor deze twee fondsen, heeft geleid tot een combinatie van een goede relatie met de huurder en een stabiel lange termijn rendement op de belegging.

Corum werd bij deze verkoop geadviseerd door Appelhoven Vastgoedadviseurs.