Ter uitbreiding van het sub fonds “Little Friends” heeft AviaRent nu 15 kinderdagverblijven in Nederland verworven. Het bedrijf verwierf de panden voor een bedrag van ongeveer € 21 miljoen van GREEN Real Estate B.V.

“Vooral in grote steden zijn kinderdagverblijven vaak schaars. Met ons sub fonds ‘Little Friends’ bieden we institutionele beleggers aantrekkelijke beleggingen en helpen we dit tekort ook te verlichten ”, zegt Sascia Valkier, hoofd Transaction Management bij AviaRent Invest AG.

De kinderdagverblijven zijn gevestigd in Amsterdam, Assen, Bunnik, Gouda, IJmuiden, Nieuwegein, Utrecht, Voorburg, Zeewolde en De Meern. Alle panden zijn gelegen op goede locaties in en rondom de grote steden. Voor de meeste centra treedt Partou B.V. op als huurder. Partou verzorgt sinds 1984 kinderopvang en is daarmee de grootste speler in deze branche.

GREEN feliciteert de koper met deze prachtige transactie. Juul Derks, Head of Investments bij GREEN, licht toe: “We zijn trots dat we deze portefeuille zo hebben kunnen optimaliseren dat het een solide kerninvestering werd. Rekening houdend met deze uitdagende tijden tot dit resultaat komen, is een compliment voor alle betrokken partijen. ”

Appelhoven Vastgoedadviseurs adviseerde de verkoper.