Appelhoven Vastgoedadviseurs adviseert Suitsupply bij ontwikkeling nieuw hoofdkantoor Zuidas

Suitsupply realiseert op de kop van de Zuidas een nieuw hoofdkantoor van in totaal bijna 24.000 m². Het wordt gebouwd op kavel C2, de voormalige parkeerplaats tussen de Europaboulevard en de Gelrestraat direct naast Motel One en tegenover het nieuw te bouwen Nhow Amsterdam RAI hotel.

Het is voor het eerst dat een modemerk zelf het voortouw neemt bij de ontwikkeling van een hoofdkantoor op de Zuidas. Suitsupply heeft de grond van de gemeente gekocht en werkt met een team van specialisten om het iconische gebouw vorm te geven. Architect is de Deense Bjarke Ingels Group (BIG). Deze architect timmert de laatste jaren wereldwijd stevig aan de weg en ontwerpt bijvoorbeeld in opdracht van Silverstein Properties de ruim 400 meter hoge Two World Trade Center in New York, een van de vijf wolkenkrabbers van het nieuwe WTC-complex. Ook heeft hij voor Google het nieuwe hoofdkwartier in Silicon Valley ontworpen en het kantoor in Londen. De gemeente wilde voor kavel C2 een echte eyecatcher, want deze plek vormt een van de entrees naar de stad en dit gebouw is het eerste dat de automobilist ziet als hij straks uit de Zuidastunnel boven komt.

Suitsupply is met zijn hoofdvestiging nu nog gevestigd aan de Wenckebachweg op Businesspark Overamstel, enkele kilometers verderop langs de A10. Het modemerk huurt 8.000 m² en is door de snelle expansie hier uit zijn jasje gegroeid. Het nieuwe onderkomen bij het RAI-complex wordt 58 meter en 13 verdiepingen hoog en beschikt naast 16.500 m² bvo kantoorruimte ook over een 1.000 m² grote winkel, een even grote studio en een coffeecorner en restaurant van 1.500 m². Tevens komt er een ondergrondse garage (3.500 m²) met ruim 80 parkeerplaatsen en een fietsenstalling.

Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft Suitsupply begeleid bij de zoektocht naar een nieuwe locatie en de commerciële aspecten van de nieuwbouwontwikkeling. “De samenwerking met de makelaar en de gemeente bij onze jarenlange zoektocht naar een nieuwe locatie is prima geweest,” zegt De Jong.