Appelhoven Vastgoedadviseurs adviseert Imagewharf bij verkoop ontwerpgebouw van 7.000 m²

Een ontwikkeling van Steengoed is verkocht aan een consortium van particuliere beleggers. Het Ontwerpgebouw is een onderdeel van de ontwikkeling Imagewharf, gelegen aan de Rigakade 20 en Danzigerbocht 41 – 45 in de Amsterdamse Houthavens.

Op 15 november 2017 hebben de huurders Netraco Garments, Goose Craft, DNA Amsterdam, Krakatau BV, Ibana, Solotwentyfive, Blue Glory, Smash Box, New Motion en Imagewharf hun intrede gedaan.

Allard Architecture uit Amsterdam tekende voor het Ontwerpgebouw. Dit pand bestaat uit 4 bouwlagen bovenop een parkeerlaag. Het pand is volledig uitgevoerd in prefab beton volgens de karakteristieke loft architectuur. Kenmerkend hierbij zijn de grote ruimtes, hoge plafonds en een grote hoeveelheid lichtinval waarbij de installaties onderdeel uitmaken van de architectuur.

Imagewharf bestaat totaal uit drie loft kantoren en een parkeergebouw in de Amsterdamse Houthavens. De panden zijn opgedeeld in diverse multifunctionele ruimtes voor bedrijven uit de creatieve sector. De gebouwen worden conceptmatig gerealiseerd en turnkey opgeleverd in prefab beton, staal én hout. Imagewharf is een initiatief van een aantal creatieve bedrijven en Steengoed. Het omvat 17.500 m² bouwvolume op bijna 1,5 hectare grond. Deze urban community is gebouwd op beleving en inspiratie. Ideeën, ambachten en diensten komen samen in deze stads-oase.

Imagewharf betreft een ontwikkeling van Steengoed uit Amsterdam en werd geadviseerd bij de verkoop door Appelhoven Vastgoedadviseurs.