Appelhoven Vastgoedadviseurs adviseert Angelo, Gordon en APF International bij aankoop kantoorgebouw te Amsterdam

Op 4 december 2015 hebben Angelo, Gordon en APF International middels een joint venture het kantoorpand in het centrum van Amsterdam gelegen aan de Nieuwevaart 5 – 9 gekocht van KanAm Grund Institutional Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH. Het object en het bijbehorende parkeerterrein liggen op eigen grond. De koopsom bedroeg 13.500.000,- euro kk.

De joint venture zal het pand, gelegen op eigen grond met parkeerterrein, zeer grondig gaan renoveren en verduurzamen. Het verhuurbare metrage bedraagt momenteel circa 6.100 m² en zal worden uitgebreid.

Het kantoorgebouw gelegen nabij het Centraal Station, tegenover het Scheepvaartsmuseum en nabij belangrijke uitvalswegen van de stad leent zich uitstekend om te worden geüpgraded naar een high end en uniek kantoorgebouw. De planontwikkeling is in volle gang om een complete metamorfose te realiseren. Het aanbod van grote moderne kantoorvloeren in Amsterdam Centrum is momenteel zeer beperkt er is veel interesse in open hoogwaardige kantoorvloeren van meer dan 1.000 m² per verdieping.

Angelo, Gordon is een investment advisor (circa 27 miljard dollar onder beheer) van alternative investments die veel in vastgoed investeert in joint ventures met lokale partners. Dit is de derde investering door Angelo, Gordon in Nederland. Angelo Gordon en de Amsterdamse investment manager APF International (circa 650 miljoen euro onder beheer) zijn voornemens fors te investeren in het gebouw en het te verhuren. De eerste kandidaat huurders hebben zich reeds gemeld.

Appelhoven Vastgoedadviseurs trad op namens koper.