APF International koopt hoofdkantoor van Gaastra te Amsterdam

APF International heeft in oktober 2012 ten behoeve van Vastgoed CV APF XIV het Gaastra hoofdkantoor gelegen aan de Minervahavenweg 3 – 5 te Amsterdam Houthavens gekocht. De koopsom bedroeg circa 7.750.000,- euro. Het object is onlangs ingrijpend verbouwd. Zo is onder andere de gehele gevel aan de waterzijde van glas gemaakt (dit was voorheen beton) en is de begane grond van opslagruimte her-bestemd tot showroomruimte. De koeling, verwarming, restaurantvoorzieningen e.d. zijn conform het programma van eisen van Gaastra door de verkoper aangepast en gerealiseerd. De verkoper heeft het object begin 2012 van de curator kunnen kopen wegens faillissement van de vorige eigenaar/gebruiker.

Het object heeft een totaaloppervlakte van circa 4.350 m² en er behoren 31 parkeerplaatsen bij het object. Het object is voor een periode van 15 jaar verhuurd aan Gaastra International Sportswear B.V. Deze onderneming behoort tot de McGregor Fashion Group.

In het object zijn onder andere de research & development afdeling, het designcentrum en de showroomruimtes gevestigd. Gaastra is een internationaal nautisch sportkleding merk. Het bedrijf dankt zijn internationale reputatie aan een unieke mix van functionaliteit en fashion, die consequent wordt doorgevoerd in Gaastra Pro Gear en Gaastra Sportswear.

De verkoop van participaties met een minimale deelname van 250.000,- euro was binnen drie weken afgerond. De plaatsing is tot stand gekomen in samenwerking met Adviesgroep Reyersen van Buuren.

APF International werd bijgestaand door Albers en Van Tienen Notarissen en PWC Belastingadviseurs te Amsterdam. De verkoper, een consortium van private beleggers, werd bij deze transactie geadviseerd door Appelhoven Vastgoedadviseurs.