Alcoa Architectuursystemen betrekt nieuw distributiecentrum te Harderwijk

Volgend op de bekendmaking van Alcoa Kawneer eind april 2014 dat de onderneming significant in de Nederlandse en Duitse bouw- en architectuurgerelateerde activiteiten investeert, is na een grondige tenderprocedure besloten om voor de ontwikkeling van een nieuw centraal engineering, warehousing en logistiek centrum voor Alcoa Architectuursystemen te Harderwijk (Lorentz III) WDP te selecteren als belegger. Hercuton is als uitvoerder verantwoordelijk voor de bouw van het project. Het gebouw zal bestaan uit circa 18.100 m² bedrijfsruimte, 2.000 m² kantoor- en trainingsruimten en circa 13.500 m² buitenruimte. Het ontwerp is van Denc Architecten. De constructiewerkzaamheden beginnen naar verwachting in het derde kwartaal 2014 en worden medio 2015 afgerond.  Het object zal opgeleverd worden aan Alcoa op basis van een huurcontract van tien jaar met WDP als eindinvesteerder.

Alcoa is actief in Nederland sinds 1967. Vanaf 1989 zijn Alcoa’s activiteiten gebundeld in Alcoa Nederland B.V. Met een kantoor in Waalwijk en Rotterdam en productieactiviteiten in Harderwijk, levert Alcoa innovatieve producten en oplossingen aan klanten in de automobiel-, transport-, bouw en constructie- en industriële markten. Alcoa Architectuursystemen in Harderwijk ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, schuifpuien, serres en vliesgevels.

WDP Nederland, onderdeel van het Belgische WDP, ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP is marktleider in de Benelux en als gerespecteerde Europese speler eveneens actief in Frankrijk en Roemenië. Heden heeft WDP meer dan twee miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium is verdeeld over meer dan honderd sites op logistieke knooppunten strategisch gelegen voor opslag en distributie. WDP is beursgenoteerd sinds 1999.

Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft de transactie namens WDP en Hercuton begeleid.